Hírek

Ismertető

Téma

A szimpózium címe „Életre keltett adatok”, ami arra utal, hogy nagyon sok olyan biotikus (florisztiai, faunisztikai, ökológiai) adat létezik, amiért már nem kell terepre menni, ugyanakkor összegyűjtésük és (újra)elemzésük nagyon is aktuális, és komoly jelentőséggel bír.

Hogyan gyűjthetünk ilyen adatokat, hogyan szervezzük ezeken koherens struktúrába, hogyan végezzük az adatelemzés reprodukálható módon. Ilyen és ehhez hasonló kérdések köré kívánjuk szervezni a szimpózium előadásait. Természetesen az ettől a témától távolabb eső (pl. friss terepi adatokat tartalmazó), kvantitatív módszereket használó ökológiai munkáknak is teret kívánunk adni.

Szervezők

Időpont

Szimpózium: 2008. március 18–19.
Kurzus: 2008. március 20.

Helyszín

Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara (1078 Budapest, István u. 2.). A kar megközelíthető a Keleti Pályaudvar felől gyalog, vagy trolival (73, 76).


Nagyobb térképre váltás

A kar területére az István utcai portánál lehet belépni. Az előadások és a poszterek az „A” épületben lesznek (ld. ábra, megközelítés kék vonal szerint a szürke marha szobor bal oldalán elhaladva, majd a park jobb oldalán végig az „A” épület közepéig). Az előadások az 1. emeleten a Állattenyésztési Tsz. előadójában lesznek.


Jelentkezés és absztrakt benyújtás

A teljes árú részvételi díj fejenként 5000 Ft, a kedvezményes regisztrációs díj MÖTE tagoknak 4000 Ft, diákoknak 2000 Ft (diákigazolvány számának megadásával). A regisztrációs díj fizetése és a számla kiállítása március 18-án reggel 9 órától, a konferencia helyszínén történik. A résztvevőknek a szállás és étkezés megszervezéséről egyénileg kell gondoskodniuk. A kar területén menza és büfé üzemel. A büfé a „H” épületben, menza a „G” épületben, nyilvános WC az „E” épület mellett található.

A szimpózium regisztrált résztvevői fejenként egy darab első szerzős munkát mutathatnak be (előadás vagy poszter). A szervezőbizottság a beérkezett anyagok figyelembe vételével a szerzők által preferált formátumot felülbírálhatja.

A jelentkezés a konferencia honlapján (jelentkezés menüpont), elektronikus űrlap kitöltésével és elküldésével történik. Az legfeljebb 250 szavas absztraktok benyújtása szintén ezen az űrlapon lehetséges a regisztrációval egy időben. A regisztráció és absztraktfeltöltés után a résztvevők a jelentkezési azonosítójukról és az elküldött adataikról e-mail üzenetet kapnak. A jelentkezés és absztraktbeküldés határideje 2008. február 22.

Program és absztrakt kötet

A szóbeli előadások időtartama 20 perc lesz (15 perc előadás + 5 perc vita), a poszterek pedig álló formátumúak legyenek (elhelyezésükhöz a helyszínen biztosítunk segédeszközöket). A végleges programot a beérkezett absztraktok figyelembe vételével a 3. körlevélben ismertetjük.

Az elektronikus absztrakt kötet csak a regisztrációs díjat befizető résztvevők absztraktjait tartalmazza majd. Végleges formája a konferenciát követően lesz letölthető a szimpózium honlapjáról.

Praktikus tudnivalók

A rendes előadások időtartama 15 perc, melyet 5 perc vita követ. Az első szekció előadóit kérjük, hogy a megnyitó előtt másolják fel előadásukat (pen-drive, CD segítségével) Power Point (PPT) vagy PDF formátumban (egyéb formátumok használata esetén kérjük egyeztessenek a szervezőkkel).

A poszter-állványok az „A” épület földszinti aulájában lesznek elhelyezve. A lábon álló állványok szivaccsal borított felülete 100 cm széles és 134 cm hosszú (álló formátum). A poszterek rögzítése tűkkel lehetséges (kétoldalú ragasztót nem használatunk), melyeket a helyszínen biztosítunk.

Kurzus

A szimpóziumot követően, 2008. március 20-án kurzust szervezünk „Lineáris modellektől a nemlineáris kevert modellekig R-ben” címmel, oktató: Harnos Andrea (SZIE-ÁOTK Biomatematikai és Számítástechnikai Tsz.). A kurzuson való részvétel díja fejenként 10000 Ft (fizetés a regisztrációkor), ami magában foglalja a számítógép használatot és a nyomtatott segédanyagokat. A kurzus statisztikai és R felhasználói ismeretekkel rendelkező jelentkezőknek szól. A résztvevők létszáma a számítógépes laboratórium kapacitása miatt legfeljebb 20 fő lehet, ezért túljelentkezés esetén a MÖTE tagok, majd a KÖSzi regisztrált résztvevői előnyt élveznek, ezen felül pedig már a jelentkezés sorrendje dönt. Bővebb információ a szimpózium honlapján található (kurzus menüpont).

A március 20-i R kurzus 9 órakor kezdődik és előreláthatóan 15 óráig tart. Helyszíne az „N” épület legfelső emeletén levő számítógépes laboratóriuma lesz. A kurzus résztvevői nyomtatott segédanyagot kapnak..

További tájékoztatás

A szimpóziummal kapcsolatban Sólymos Péter (Solymos.Peter ( at ) aotk.szie.hu) ad további felvilágosítást.